Analyse Real Madrid verslaat Stuttgart 31 in de Champions League

Real Madrid verslaat Stuttgart 31 Analyse van ESPN nl

Analyse van de wedstrijd Real Madrid tegen Stuttgart

Op 17 september 2024 ontmoette Real Madrid VfB Stuttgart in een spannende confrontatie en verzekerde zich van belangrijke punten in de UEFA Champions League met een 3-1 overwinning. De wedstrijd vond plaats in het beroemde Santiago Bernabéu-stadion, waar de thuisfans hun team uitbundig steunden. In de eerste helft kwam Real Madrid vroeg op voorsprong, toen een nauwkeurige pass van Luka Modric de aanvaller Vinícius Júnior bereikte, die in de 12e minuut het eerste doelpunt scoorde.

Stuttgart liet zich door deze vroege achterstand niet van de wijs brengen. Het team probeerde de controle over de wedstrijd over te nemen en combineerde vaardig op het middenveld. Een open schot van Silas Katompa Mvumpa stelde de verdediging van de Spanjaarden voor enkele uitdagingen, maar de defensieve lijn van Real hield stand. Kort voor de pauze had Stuttgart de kans om gelijk te maken, maar kon geen succesvolle afronding noteren.

In de tweede helft zette Real Madrid zijn aanvallende drang voort. In de 54e minuut kon Rodrygo het tweede doelpunt scoren, nadat hij de bal veroverde na een fout in de verdediging van Stuttgart.De spelers van Stuttgart waren duidelijk geschokt, maar bleven zich inspannen om offensieve accenten te zetten. In de 68e minuut slaagden ze er uiteindelijk in om met een kopbal van Serhou Guirassy de aansluiting te maken en de hoop op een comeback nieuw leven in te blazen.

Real Madrid reageerde echter prompt en herstelde vijf minuten later de oude voorsprong. Een prachtige schot van Federico Valverde in de bovenhoek zorgde voor de 3:1 en kalmeerde de zenuwen van de Madrilenen. De ploeg onder leiding van aanvoerder Karim Benzema verdedigden de voorsprong tot het eindsignaal en zonden daarmee een sterk signaal naar de concurrentie dit seizoen. Coach Carlo Ancelotti gaf na de wedstrijd tevredenheid over de prestatie van zijn team, vooral door het hechte teamwerk en de onvermoeibare inzet van de spelers.

De wedstrijd toonde duidelijk aan dat Real Madrid in dit Champions League-seizoen als serieuze favoriet wordt beschouwd. Met hun sterke aanval en een goed georganiseerde verdediging lijken ze klaar om de titel te verdedigen.Voor Stuttgart was de nederlaag bitter, maar er waren verschillende positieve inzichten die hoop geven voor toekomstige successen. Ondanks de nederlaag toonden ze vooral in de tweede helft aan dat ze in de Champions League concurrerend zijn.

In het algemeen was de wedstrijd een geslaagd optreden van Real Madrid, die hun reputatie als een van de beste clubs ter wereld waarmaakten. Met deze prestatie zetten ze een teken voor de komende uitdagingen in de Europese elite.

Auteur: Anita Faake, woensdag 18 september 2024